טיפוגרפיה טובה מרגישים
טיפוגרפיה, אמנות עיצוב הטקסט והאותיות, היא עולם שלם של אפשרויות הטומן בחובו אינספור רעיונות ויזואלים מיוחדים לעיצוב עם האות הכתובה. עיצוב נכון יכול לשדרג כל דבר בעל טקסט, החל מ-מודעת פרסום קטנה בעיתון ועד לאתרי אינטרנט גדולים ועמוסים בדפי מידע.
גם אלו שהם מעצבים בתחילת דרכם או כאלו שאפילו ידע בסיסי בעיצוב מעולם לא נגע בהם, יוכלו לחוש היטב ומיד מהי התחושה שטיפוגרפיה טובה משאירה בהם.
ובהרחבה:
נראות ובהירות המסר: כאשר מעצבים טקסט נכון, ניתן לראות שכך המסר יוכל לבלוט בשניות הראשונות של המסתכל על הפרסום / האתר וכו'. האותיות הקטנות- לעומת זאת, הן אלו שהכי כדאי שיקראו בסוף ולא יתפסו את מלוא תשומת הלב של הצופה ברגעים הראשונים להסתכלות.
גופן המתאים למסר: עדיין רואים את זה, תתפלאו- השימוש בפונט חינמי ישן או כזה שאינו מתאים לתפקידו או לסביבתו. מבלי לפגוע באף אחד, אבל בוני אתרים רבים ללא רקע בעיצוב יכולים בקלות לטעות ולהשתמש בפונט אשר איננו שייך למסר אותו האתר רוצה להעביר. ישנם גופנים שיכולים להיות מושלמים בתור כותרת קצרה, אולם אינם מתאימים לשימוש בתוכן של מאמר / אתר שלם. בנוסף, לפונטים, בייחוד לאלו העבריים, יש אופי משלהם, כגון פונטים קרים, עסקיים ורציניים לעומת גופנים שובבים ומשעשעים, ובחירה בגופן שאינו מתיישב היטב עם יתר האלמנטים יכולה ליצור דיסוננס בלתי רצוי במראה הכללי ולפגום בתחושת המסר הרצויה בעיצוב
המלצה שלנו- רעיון פשוט שרוב המעצבים נוטים "לשכוח" ולהתעלם ממנו- פשוט לקרוא את הטקסט. כך ניתן להבין מהם המאפיינים של הטקסט, מהו הלך הרוח הכללי, וממנו להסיק מהו הגופן המתאים שכדאי להשתמש בו.
שילוב נכון בין סוגי גופנים שונים יכול ליצור עניין או להדגיש דבר מה. מעצבים רבים בוחרים גופנים שונים מאותה משפחה לכותרת ולתוכן, אולם אפשר גם להעיז ולנסות שילובים קיצוניים של גופנים שלעולם לא הייתם מנסים לשלב בסיטואציה אחרת. מי יודע, אולי זה יהיה שידוך טוב.
צריך לשים לב לא רק לרווח בין המילים השונות בגוף הטקסט, אלא גם לרווח בין השורות עצמן, ובין השורות לכותרת. לעיתים ניתן לעשות שימוש יצירתי ברווחים דווקא על מנת להדגיש טענה מסוימת בטקסט או אלמנט עיצובי בדף.
גיוון טוב לאוירה. ניתן את עיצוב העמוד באמצעים יצירתיים, על מנת לשמור על עניין הצופה, להוסיף צבע, לתזמן את הקצב ולהפוך את העיצוב למהנה יותר. זאת ניתן לעשות באמצעות הקפדה על מבנה עמוד שמאזן כראוי בין צבעים, להוסיף אלמנטים ויזואליים שידגישו חלקים מסוימים בטקסט וכדומה.
טקסט אנכי, הפוך או אלכסוני- בהחלט מעורר רושם מרשים ומגרה להסתכל. בשנים האחרונות התפתחה שפה עיצובית זאת והגיעה מאוד גם לעיצובי האתרים ברחבי העולם.
דוגמאות לאתרים מעוצבים בטיפוגרפיה טובה? בבקשה:
https://www.artistically.space/
https://goodmanetcompagnie.com/
https://www.martinbuilding.com/
https://witnessestohistory.museeholocauste.ca/about/
אה, וגם זה- איך שכחתי!
https://studiosaban.co.il/
🙂